Siemennäkkäri

1 dl lupiinijauhoja 
1 dl maissijauhoja 
½ dl pellavansiemeniä 
2 dl salaattimix-siemensekoitusta (sis. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä sekä karpalorouhetta) 
¾ tl valkosipulijauhetta 
2 ½ dl kiehuvaa vettä 
½ dl öljyä (esim. Myssyfarmin rypsiöljy) ripaus Himalajan kristallisuolaa 

 1. Laita uuni kuumenemaan 150°C. 
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. 
3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
4. Kaada löysä massa pellille leivinpaperin päälle. 
5. Levitä lusikalla ohueksi levyksi (vajaa pellillinen) 
6. Sirottele viimeisenä hiukan kristallisuolaa taikinan pinnalle (ja mahdollisesti jotain muita mausteita oman makumieltymyksen mukaan). 
7. Paista uunin keskitasolla n. 50-55 minuuttia. 
8. Uunista oton jälkeen painele veitsellä kevyesti levyn pintaan haluamasi kokoiset palat, mutta jätä näkkileipä leivinpapereineen vielä jäähtymään ritilän päälle ennen kuin murrat palat irti. 
9. Herkuttele sellaisenaan tai haluamasi levitteen kanssa.
 
Copyright (c)  2024, Kaikki oikeudet pidätetään.