KESÄKURPITSAKAKKU
3 dl kesäkurpitsaa raasteena (keltaista tai vihreää)
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl lupiinijauhoja
1,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl piimää
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rypsiöljy, piimä ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1,8l). (Korppujauhojen asemesta voi käyttää myös lupiinijauhoa).
Paista 175°C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä kakkutikulla.